Kedves Barátaim!

A járványhelyzet alakulása továbbra is az online tájékoztatást engedi, hogy elnökségünk tájékozódhasson az elmúlt időszak Társaságunkkal kapcsolatos eseményekről:

1. A Zrínyi Kiadó az online könyvbemutatók keretében 11.10-én nyilvánosságra hozta a „Magyar katonák Dél-Vietnámban, 1973-1975” c. könyv megjelentetése alkalmából Dr. Botz Lászlóval készített video-interjút. Az interjúra reagáló internetes bejegyzések szerint a könyv jelentős érdeklődést váltott ki, ami igazolja a könyv megírását illető törekvéseinket.

2. December 9-én a Fiumei úti sírkertben búcsút vettünk Stefani György veterántársunktól, aki több cikluson keresztül volt a MVBT elnökségének tagja.

3. December 12-én az elnök megbeszélést folytatott György Lea producerrel, a készülő „Budapest, ahol a szerelem kezdődik” c. magyar-vietnami koprodukciós film magyarországi forgatásának helyzetéről, tapasztalatairól. A forgatás sikeres befejezését követően a munka második fázisát, a vietnámi helyszíneken történő forgatást – függően a járványhelyzet alakulásától – 2021. március hónapra tervezik.

4. December 15-én kiküldésre került a tagságnak az elnökség beszámoló levele a Társaság 2020. II. félévi tevékenységéről. A tagság részéről néhányan a kiküldött beszámolóra reagálva pozítívan vélekedtek – a járvány okozta problémák ellenére – végzett tevékenységünkről.

5. Az év végi ünnepekre tekintettel a Társaság nevében levélben köszöntöttük a VSZK magyarországi nagykövetségének munkatársait, a Magyarországi Vietnamiak Egyesületének tagságát, a Vietnami-Magyar Baráti Társaság hanoi és Ho Si Minh városi szervezetei tagságát, valamint hanoi nagykövetségünk és Ho Si Minh városi főkonzulátusunk munkatársait.

6. A VMBT HCM városi szervezete a Magyar Főkonzulátussal együtt december 17-én ünnepelt a diplomáciai kapcsolatok felvétele 70. évfordulóját. A rendezvényről fotókat láthattunk a FB-n.

7. December 18-án Varga Dénes a FB-n megjelent cikkében mutatta be a készülő első magyar-vietnámi koprodukciós játékfilmet, amelyre jelentős számú pozitív reagálás érkezett mind Vietnámból, mind itthonról.

8. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének, „Bajtársi Hírlevél” c. kiadványában, M Tóth György tollából cikk jelent meg a NEFB tevékenységének egy, az utolsó napokat felidéző mozzanatairól, Nagy Gyula veterántársunk visszaemlékezése alapján.

9. Szervezeti kérdések

a. Társaságunk új tagjai:

Dr. Lándori Tamás

Dr. Komlóssy György

b. Társaságunk aktuális létszáma: 133 fő

c. Az FB csoporttagok létszáma: 750 fő

10. Tájékoztatás a Társaság 2021.01.01-i pénzügyi helyzetéről:

decemberi pénzmozgás (bevételek és kiadások)

Tagi támogatás: 15.000.-

Kiadás: 1.270.- Ft (banki költség)

Rendelkezésre áll:

Bankszámlán: 249.822.- Ft

Házi pénztárban: 358.512.- Ft

Összesen: 608.334.- Ft

Budapest, 2021.01.03.

Barátsággal,

Dr. Botz László

elnök