MVBT elnökségi ülés

2022.10.26-én 18,00-19,00

Honvéd Kulturális Központ, 218.terem

 

 

  1. Jelen volt:   Dr. Botz László

Váraljai Márton

Nagy Gyula

Dr. Füstné Tran Thi Hanh

Le Kim Thoa

Nguyen Duc Thuan

Kolossváry Miklós (EB)

Heiszmann György (EB)

Vermes József (EB)

 

Megbeszélt témák:

 1. Az elnök javasolta, hogy a Társaság 2021. évi tevékenységéről és kialakult helyzetéről készüljön a tagság részére kiküldésre kerülő év végi beszámolójelentés, amelyben Közgyűlés összehívását is jelezzük (2023. március-április). Célja a Társaság jövőjéről való döntés. Az elnökség a javaslatot elfogadta, az elnök a soron következő ülésre megtárgyalásra előkészíti a beszámolójelentést.

2. A Párizsi Megállapodás aláírása és a NEFB feladatra kijelölt első magyar kontingens kiutazásának 50. évfordulója alkalmából szervezendő megemlékezést az elnökség a nagykövetség és a vietnami állami szervek rendezvényeivel koordinálva tervezi. Formáját és tartalmát illetően továbbra is kérdés a helyszín biztosítása. Váraljai Márton felajánlotta, hogy amennyiben sikerül György Lea által ígért fotó és filmanyagból egy megfelelő anyagot összeállítani, ahhoz illő narrációval készül a megemlékezésre.

3. Az augusztusban Magyarországon látogatást tett vietnami csoport ajándékának átadására Nagy Gyula vállalta időpont egyeztetését a Petőfi laktanya parancsnokával. Vo Van Mai, a VMBT alelnöke november hónapban Magyarországon tartózkodik, ő adná át az ajándékot. Mudra ezredes, a Petőfi laktanya parancsnoka felé javasoljuk az átadással egyidőben koszorú elhelyezését a volt kollégiumi épületen korábban elhelyezett emléktábla megkoszorúzását is. Az eseményre    Nagy Gyula biztosítja film, illetve fotó készíttetését.

5. Szervezeti kérdések

    1. A Társaság létszámának alakulása: a lista szerinti létszám továbbra is 135 fő (51 fő – 37,5 % vietnami), a megtárgyalt időszakban Bakos Ferenc kérte tagságának megszüntetését.
    2. Továbbra is szükségesnek tűnik a tagság felülvizsgálata, mivel jelentős számban vannak a taglistán olyanok, akik nem vesznek részt a rendezvényeken, s nem is támogatják anyagilag a Társaságot.
    3. Örvendesnek találta az elnökség, hogy a FB követők száma fokozatosan növekszik (1231 fő), egyre többen érdeklődnek a vietnami eseményekről feltett információk iránt.
    4. Az elnök tájékoztatta az elnökséget a Társaság 2022.10.25-i pénzügyi helyzetéről, eszerint 2022-ben támogatást küldő tagok: 56 fő (36,7 %) Két vagy több éve támogatást nem küldő tagok: 71 fő (52,2 %)

Rendelkezésre áll:     Bankszámlán:                262.302.-

Házi pénztárban:             11.370.-

Összesen:                     273.672.- Ft.

Az Ellenőrző Bizottság ellenőrizte a Társaság anyagi könyvelését, azt rendben találta.

6. Következő elnökségi ülés időpontja: 11. 30. 18,00-kor a Honvéd Kulturális Központban.