MVBT elnökségi ülés

2022.11.30-án 18,00-19,10

Honvéd Kulturális Központ, 218.terem

 

 

  1. Jelen volt:   Dr. Botz László

Váraljai Márton

Nagy Gyula

Dr. Füstné Tran Thi Hanh

Nguyen Duc Thuan

Nguyen Thanh Huong

Kolossváry Miklós (EB)

Heiszmann György (EB)

 

Megbeszélt témák:

 1. Az elnökség megvitatta az elnökség – elnök által elkészített – év végi beszámoló tervezetét. Határozott, hogy a javasolt közgyűlést, az 50. évfordulóval kapcsolatos megemlékezések időpontjának figyelembevételével, előre láthatóan március hónapra hívja össze.A beszámolóban hangsúlyozott bővítési törekvések keretében felhívást teszünk közzé a FB-on, megcélozva a Vietnammal szimpatizáló magyarokat.

2. A Párizsi tűzszüneti megállapodás aláírása, illetve a NEFB tevékenysége megindulásának 50. évfordulója alkalmából Heiszmann György veterántársunk és a Társaság Ellenőrző Bizottságának tagja bejelentette, hogy könyv alakban tervezi megjelentetni visszaemlékezéseit. Az elnökség nagyra értékelve a kezdeményezést javasolta a könyvet két nyelvű formában elkészíttetni, a vietnami fordításhoz Váraljai Márton alelnök felkérte Tran Dinh Kiem tagtársunkat, aki a felkérést elfogadta. Az elnök felkéri Le Trong Ha tanácsost a könyvhöz bevezető megírására.

3. Nguyen Duc Thuan jelezte, hogy – az évfordulóhoz kapcsolódóan – 2023. január 17-én Ho Chi Minh város Magyarországra érkezett művészeti csoportja tart előadást a Lurdy Házban.

4. Az elnök jelezte, hogy a nagykövetség az 50. évfordulója kapcsán fogadás tervez december hónapban (a pontos időpontról a helyszín kiválasztása és lefoglalása után kapunk tájékoztatást), amelyre Társaságunk tagjait is meghívják.

5. A 2022. augusztusban Magyarországon látogatást tett vietnami csoport ajándékának, a Petőfi laktanya parancsnokának való átadására továbbra sem került sor, mivel az illetékes katonai szervek részéről továbbra sem kaptunk választ az átadásra vonatkozó időpontot illetően.

6. Szervezeti kérdéseket illetően az elnök jelezte, hogy összeállítja azon személyek listáját, akiket érdektelenségük miatt javasol törölni a Társaság tagjai közül. Hangsúlyozta a Társaság FB oldala iránti érdeklődés fokozatos növekedését (jelenleg 1239 követően van), ezért bíztatta az elnökség tagjait információk elhelyezését az oldalon.

7. Az elnök tájékoztatást adott a Társaság anyagi helyzetéről, miszerint aktuálisan a Társaság 272.150.- Ft-tal rendelkezik.

8. Az elnökség 2022.12.22-n a Hoan Nam Étteremben, ebéd keretében tart évbúcsúztató találkozót.

9. A következő elnökségi ülést 2023. 01.25.18,00-ra tervezzük a Honvéd Kulturális Központban.