2023.02.08-án volt „Az almafa virága” c. magyar-vietnami koprodukciós játékfilm díszbemutatója az budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A megnyitó beszédet – a nagyszámú közönség előtt – Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos mondta, kiemelve az elkészült film jelentőségét, mint első magyar-vietnami koprodukciós munkát. Üdvözölte a jövőbeni együttműködésben rejlő lehetőségeket.

A következőkben Nguyen Thi Bich Thao asszony, a VSZK magyarországi nagykövete értékelte a Covid okozta nehézségek ellenére elkészült filmet, hangsúlyozva a hosszú munkafolyamatban a Magyar-Vietnami Baráti Társaság, a Magyarországi Vietnamiak Egyesülete, a Magyarországon tanuló vietnamiak támogatását. Kiemelte, hogy az elkészült film nem csupán első a két ország kulturális együttműködésében, de az első olyan film, amely vietnami feliratozással kerül bemutatásra Magyarországon. A film fontos művészeti ágat jelent szerinte a két ország kulturális kapcsolataiban.

A jelenlévő nézők jelentős elismeréssel (taps) fogadták a levetített filmet, amely két síkon – az elmúlt század 70-es éveiben és jelenleg – mutatja be a háború időszakában Magyarországon tanuló fiatal vietnamiak emberi kapcsolatait, azok problémáit az adott rendszer keretei között. A film betekintést enged a korábbi és jelenlegi vietnami viszonyokba is rámutatva Vietnamnak az elmúlt évtizedek elért igen jelentős eredményeire, fejlődésére.

A vetítést követően a nézők köszöntötték a film elkészítésében részt vett munkatársakat, majd a galérián tartott fogadáson kis vietnami kiállítást (vietnami sarok) tekinthettek meg, vietnami ételeket kóstolhattak.