A VSZK nagykövetsége szervezésében 2022. május 12-én születésnapi megemlékezésre került sor Zalaegerszegen, Ho Chi Minh szobránál. A rendezvényen a nagykövetség meghívása alapján a MVBT részéről megjelent Dr. Botz László elnök és Váraljai Márton alelnök.

A megemlékezésre, amelynek előkészületeiben – a szobor környezetének csinosításával – jelentős szerepet vállalt Zalaegerszeg városvezetése és lakossága, a helyszínre látogatott a vietnami nagykövet vezetésével a nagykövetség több tagja, a Magyarországi Vietnamiak Egyesületének képviselői, illetve megjelent Dr. Vadvári Tibor alpolgármester, továbbá az önkormányzat több tagja. A rendezvény lebonyolítását Góra Balázs, az MSZP Zalaegerszeg Városi Szervezetének elnöke koordinálta.

A nemzeti himnuszok után a megjelent delegációk képviselői rövid beszédekben méltatták Ho Chi Minh munkásságát, majd elhelyezték az emlékezet virágait a szobornál. A két ország barátsága jelképeként a delegációk két japán cseresznyefát ültettek a parkban. A rendezvény a Kiskondás Étteremben elköltött ebéddel fejeződött be.