Február 7-én Nguyen Thi Bich Thao nagykövet részt vett a 8. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) sajtótájékoztatóján, amely találkozóra 2022. április 20. és május 8. között kerül sor Budapesten, 12 ország 16 kiemelkedő színházi előadásával. A fesztiválon idén először vesznek részt a vietnami Lune Production Joint Stock Company művészei, Tuan Le, Nguyen Nhat Ly, Nguyen Lan Maurice, Nguyen Tan Loc, az „A O Show” című bambuszcirkuszi előadással.

Az A O Show produkció, amely rusztikus, bambuszból készült kellékeket használ, a vietznami élet egyedi jeleneteit reprodukálja a csendes és költői déli vidéktől a vidám, nyüzsgő városig, Ho Si Minh-városban 2021 decemberében nyerte el a City Innovation Award első díját.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón a kultúra fontos jelentőségét emelte ki, megerősítve, hogy egyszerre csodaszer a léleknek és motiváló is, eszköz az élet újraindításához a Covid-19 világjárvány után. Fekete Péter államtitkárral és Borsós Béátával, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatójával beszélgetve Nguyen Thi Bich Thao nagykövet kifejtette, hogy szorosan együttműködik a MITEM 8 Szervező Bizottságával és a Fővárosi Cirkusz-szal annak érdekében, hogy biztosítsák a vietnami bambuszcirkusz társulat sikeres látogatását.

A MITEM-et először 2014-ben rendezte meg a Magyar Nemzeti Színház, eddig 38 ország 170 különleges színházi előadására került sor, 53 500 néző előtt. Magyarország azt reméli, hogy a MITEM 8 a Covid-19 világjárvány végét jelentő esemény lesz, amely megnyitja az utat a 2023-ban az országban megrendezésre kerülő 10. Színházi Olimpia előtt.