Magyar – Vietnami Baráti Találkozó

2023.08.24. Budapest, HKK

 

Országaink nemzeti ünnepei – augusztus 20 és szeptember 2 – alkalmából a Magyar-Vietnami Baráti Társaság, a Vietnami Szocialista Köztársaság magyarországi nagykövetsége, valamint a Magyarországi Vietnamiak Egyesülete baráti találkozót szervezett 2023. augusztus 24-én a Honvéd Kulturális Központban. A rendezvény tisztelettel adózott a vietnami műfordítók előtt, akik az évek során jelentős számú magyar irodalmi művet fordítottak vietnami nyelvre, ezzel is segítve országunk bemutatását a vietnami lakosság körében.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szatmári Kristóf, az Országgyűlés Magyar-Vietnami Baráti Csoportjának elnöke, Kese Beatrix, az Országgyűlési Hivatala Külügyi Igazgatóságának helyettes vezetője, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében Lőrincz Dániel Csaba és Pethő Gyula, a Leggyorsabban Fejlődő Gazdaságok Főosztályának vezető munkatársai.

Az ünnepségen Őry Csaba, Magyarország VSZK-ban akkreditált korábbi nagykövete méltatta a műfordítók jelentős munkáját, majd Őexc. Nguyen Thi Bich Thao nagykövet asszony elismerő okleveleket adott át négy, Magyarországon élő műfordítónak.

A rendezvény második felében Dr. Botz László, a Magyar-Vietnami Baráti Társaság elnöke, majd Őexc. Nguyen Thi Bich Thao nagykövet asszony emlékezett meg országaink nemzeti ünnepeiről, hangsúlyozva a két ország 73 éves, folyamatosan fejlődő kapcsolatát.

Rövid kulturális műsort követően – vietnami dalok és zene – a rendezvény résztvevői a magyar és vietnami gasztronómia remekeit élvezve folytattak kellemes, baráti beszélgetést.